Wednesday, August 6, 2014

Peokoha otsingud... ja õige leid!

Peokoha otsingute alguses leidsin Tallinna kesklinnas sellise imearmsa koha nagu Roseni torn: http://www.rosenitorn.ee/.
Esialgne mõte oli, et selle kohaga hoiaks kõvasti raha kokku, kuna tallinlased saaksid minna koju ööbima ning kaugemad külalised majutaks enda juures. Sain neilt vastuse, et peoruum mahutakski maksimaalselt 70 külastajat, kuid sellisel juhul ei jää enam tantsuruumi. Optimaalne inimeste arv oleks 50-60. Ruumi hinnaks on 300€, kui tellida nendepoolne toitlustus, ning 350€ kui tellida catering mujalt. Hinna sees on ka vajaminev inventar (lauad, toolid, katted, linad)  ning ruumis oleva tehnika kasutus (projektor, ekraan, helisüsteem). Peo kestus oleks maksimaalselt kuni 2.30 öösel. Mina igatahes soovitaksin nendele, kes ööbimisega pidu ei plaani korraldada, sest pakkumine tundub mõistlik.

Hakkasime siis edasi mõtlema, et kuidas me tegelikult oma pulmi pidada tahaks. Tundus ideaalne kusagil mere/veekogu ääres, kuna sedasi sai ka kihlutud. Leidsin siis sellise ilusa koha nagu Lepanina hotell: http://www.lepanina.ee/
Koht on avatud ainult suvekuudel ning sellele ajale olime plaaninud ka oma tähtpäeva. Võtsin hotelliga ühendust ning küsisin hinnapakkumist. Sain teada järgmist:

Majutus 1. mai – 20.juuni; 20.august – 30.august 
Kahekohaline tuba 75 eur 24 tuba / 48 kohta
Peretuba 95 eur 6 tuba / kuni 24 kohta
Saunaga tuba 110 eur 2 tuba / kuni 8 kohta
Mullivanniga tuba 125 eur 2 tuba / kuni 4 kohta

Majutus 20.juuni – 20.august
Kahekohaline tuba 95 eur 24 tuba / 48 kohta
Peretuba 115 eur 6 tuba / kuni 24 kohta
Saunaga tuba 130 eur 2 tuba / kuni 8 kohta
Mullivanniga tuba 160 eur 2 tuba / kuni 4 kohta

Majutuse hind sisaldab ka hommikusööki. Lisamajutuse võimalus on ka 25-s suvemajas, millest 2-kohalised on 50€/öö ja 4-kohalised 90€/öö. Peolaua valik on päris mitmekesine ja isuäratav ja hinnaks 30€/nägu. Seni kokku arvutades tundub kõik tore küll. Siis edasi lugedes vahib pakkumises vastu suur punane lause - JUUNI – AUGUST NÄDALAVAHETUSTEL (R, L) ON RESTORANISAALI VÕIMALIK VÄLJA RENTIDA VAID KOGU KOMPLEKSBRONEERINGUGA SUMMAS 6100 EUR.
What?! Okei sa võid selle hinna sees grillida, golfi mängida, basseinis ujuda ja võrkpalli mängida jne, aga no olgem ausad, pulmaks seda kõike küll vaja ei ole. Ehk siis peaksin kogu pulma eelarve panema peokoha peale. Jääb ära. Kuuldu järgi olevat see hind siiski hiljutine ahnus ja varasemalt on saadud ka soodsamalt seal pulmad peetud.

Käisime Haapsalus vaatamas mis võimalused seal on. Kuursaal eriti ei huvitanud, kuid silma jäi Promenaadi hotell, kuna selle restoranist on klaasist seinte tõttu ilus merevaade: http://www.promenaadi.ee/. Väidetavalt mahutab ära ka 70 inimest. Sisse minnes selgus, et see on suhteliselt pikk ja kitsas ning ilmselt oleks peorahvas suhteliselt eraldatud. Seetõttu ei küsinud ka täpsemat pakkumist.

Järgmisena jäi silma Villa Andropoff Pärnumaal: http://www.andropoff.ee/
Hinna poolest oleks see igati sobinud. Õhtusöök, hommikusöök, majutus ning restoranisaali rent läheks 70-le inimesele kokku umbes 4000€. Miinustena võiks välja tuua teised kliendid, kes seal parasjagu viibivad ning nende tõttu ka varajane peo lõpp. Kell 2 öösel aetakse kõik ära magama ning hakatakse koristama. Ka see, et registreerida oleks võimalik ainult liival.

Kutsusime ühel õhtul härra pere meile õhtust sööma. Õde teatas, et neil on firmapidu ühtes ägedas kohas - Luhtre talus - ja soovitas ka meil seda uudistama minna. (http://www.luhtre.ee/). Kodulehel olevad pildid mingit erilist elevust just ei tekitanud, kuid küsisin siiski pakkumist. Kogu  kompleksi rent on 2500€, sisaldades majutust, hommikusööki, hommikusauna ja kaunistusi. Õhtusöök on 30€/nägu ning toidud on lihtsad, mis iseenesest sobivadki kohaga. Lisaks abistatakse soovil mitmete teenuste leidmisega. Kohapeale minnes võttis meid vastu ülimeeldiv perenaine, kelle jutust oli aru saada, et neile ongi kõige olulisem, et kliendid saaks kohast kõige meeldivama elamuse. Koht oli armas, hubane.. ja nii õige! Merevaate soov oli unustatud ning kadunud oli tahtmine edasi otsida. Vaba oli neil laupäevadest 8. august ja sedasi sai ka meie pulmakuupäev paika :)




No comments:

Post a Comment