Monday, August 25, 2014

Pulmaisa valik

Pulmadega iseenesest mul palju kokkupuuteid pole olnud, kuid nendes vähestes kus ma käinud olen on pulmaisad olnud sellised vanakooli mehed, kellel on pisut labasevõitu huumorisoon. Just selle tõttu tuli esimese asjana mõttesse, et enda pulmast tahaks välja jätta igasugused pruudiröövid, oksjonid ja ametid. Vaimusilmas nägin, et kindlasti on kõigele olemas veidi südamlikumad alternatiivid.  Hakkasin teadlikult otsima nooremapoolset pulmaisa, kes teeks tavalise "läbupulma" asemel midagi hoopis uut ja põnevat.

Kõige tuntum pulmaisa on Eestis ilmselt Tõnis Milling. Teda on küll absoluutselt igal pool kiidetud. Paraku paistab tema populaarsus välja ka hinnas - oma teenuse eest soovis ta meilt 900 eurot. Seda on siiski natuke liiga palju ja meie soovitud kuupäev oli tal nagunii juba kinni.

Teisena kaalusime Veiko Veiertit. Tema kohta väideti lausa, et võtab pruutpaarilt pool organiseerimisest enda peale ja pidi üldse ülimalt abivalmis ja igati tore olema. Tema pakkus hinnaks 700 eurot. Paraku jäin peale hinnapäringut liiga kauaks ootama. Kui uuesti ühendust võtsin, et kohtumist kokku leppida, selgus, et meie soovitud kuupäev on ka temal juba kinni. Enda arust hakkasin jube vara kõike organiseerima, aga tuleb välja et pulmavanad tuleb rohkem kui aasta ette ära bronnida. Vähealt siis, kui sul on plaanis pidu pidada suvisel nädalavahetusel. 

Järgmisena jäi silma Janek Pallase. Tema kohta jäi pigem mulje, et teeb tööd rohkem hobikorras, kuid väga pühendunult.  Tegemist on tegelikult hoopiski kirikuõpetajaga, mis oleks andnud kindlustunde, et kõik saab toimuma viisakalt. Samuti oli ta täiesti päri meie erisoovidega kõik vanamoodne lällamine ja kerjamine välja jätta. Hinnaks on enamasti 500-600 eurot. Boonuseks on tal õigus ka noorpaari laulatada, mis oleks super kaks ühes lahendus (umbes 350 euro eest, kuid kahe teenuse kombineerimisel kindlasti soodsam).

Igaks juhuks tahtsime siiski kellegagi võrdluseks veel kokku saada. Valisin välja Raul Kivi. Hind algab tal 700 eurost ja sõltub paari erisoovidest. Tema on pärit Tartust, kuid õnneks oli meil plaanis sealt nagunii läbi sõita. Lugesime siis ette, mida me pulmas pigem näha/teha ei tahaks ja kõik, mis me mõelnud olime. Väljapaistva professionaalina suutis ta meil juba esimese poole tunniga kõige osas ümber mõtlema panna. Seletas põhjalikult lahti miks on pulmades oluline traditsioone jälgida ja mis on iga tegevuse tagamõte. Järsku avastasimegi end mõtlemast, et me tahame siiski kõike seda millest ta rääkis. Leppisime kokku, et annan lähiajal teada, mis me otsustasime. Autosse liikudes jäi aga kripeldama mõte, et tal oli sama kuupäeva osas veel teinegi kohtumine plaanis ja helistasin talle juba 10 minuti pärast. Meie õhtujuht saigi valitud! Usun, et tegime õige valiku ja ta suudab meie peo väga meeldejäävalt ja meeleolukalt läbi viia.

4 comments:

  1. See Raul kivi oli minu mälu järgi ka mu isa pulmas pulmaisa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kas sul on meeles ka mis mulje ta jättis? :)

      Delete
  2. Tere

    Juhtusin Teie blogi lugema ning lugesin pulmaisade kohta. Congratsulation! Tegite parima pulmaisa valiku. Endal olid pulmad 24.05.2014 ja Raul Kivi oli pulmaisaks. Super lihtsalt! Ilusat pulmapäeva ! :)

    ReplyDelete