Monday, September 15, 2014

Pisiasjad ja peavalu

Ma olen sedasorti inimene, kellele meeldiks, et KÕIK asjad oleks kohe läbi mõeldud ja ära tehtud või broneeritud. Pulmade planeerimisega see kuidagi aga ei õnnestu. Kogu aeg tuleb ühelt mõttelt teisele hüpata, siis vahepeal esimesed ideed hakkavad ununema, siis tulevad uued jälle peale ja lõpuks on selline tunne, et polegi omadega kusagile jõudnud. Panen enda jaoks kirja meeldetuletude asjadest mis vajavad tegutsemist.

Dekoratsioon - Kõige suurem peavalu. Esialgu oli plaanis võtta dekoreerija, kes kõik ise ära teeks, kuid kokkuhoiu mõttes võtsin selle siiski enda peale - ilmselt viga.
Kleit/kingad - Ei suuda otsustada, kas tellida või osta Eestist.
Ehted - Tegija on vist leitud.
Härra riided - Lubas ise tegeleda.
Registreerija - Peokohale kõige lähemal olev isik ei võta broneeringuid enne veebruari. Kas võib tema peale lootma jääda või peaks edasi otsima ?!
Sõrmused - Üks asi, milles meil on nii erinev maitse. Kas me peaksimegi võtama erinevad? Kas nii tehakse?
Pruudikimp/rinnanõel/lilled peokohta - Ilmselt peaksin lillepoode läbi tuulama, sest kodulehtedel jääb minu jaoks infot kuidagi väheks.
Kutsed/kohakaardid/muu pudi-padi - Tegija on leitud, kuid ootan oma korda.
Tänukingid - Ideed on olemas.
Pulmaoksjon - Neljast 2 on mõeldud.
Alkohol - Viinajoojaid on meie tutvusringkonnas vähe. Rummid ja Coca-cola pudelid on laual jällegi veidrad.
Pudelisildid - Idee on olemas, aga teostajat mitte.
Tort - Tahaks ära broneerida, aga seda vist nii vara ei tehta?
Külastajate tubadesse ja laudadesse paigutamine - Ei saa tegeleda enne kutsete väljasaatmist.
Lapsed - Otsustasime teha lasteta peo, aga kas üle 10 aastased (minu õe ja härra venna omad) lähevad ka laste alla?
Pulmavalss - Selgus, et meie koos oleme katastroofiliselt kohutavad tantsijad. Kas õppida video järgi või minna kursusele?
Meik/soeng - Salong on välja valitud, kuid peaksin vist  leidma hoopis tegija peokohta, kuna valmis sätituna ruumi kaunistama ju ei hakka?
Värvid - Virsikuoranz on küll ilus, aga kuidagi ebamäärane ja erinevalt tajutav. Kas jällegi viga?

Mõtlemisainet on küll. Ilmselt jäid veel pooled asjad kahe silma vahele. Kui need on siiski valmis/ostetud/broneeritud/selgunud, siis teen tõenäoliselt ka eraldi täpsemad postitused.



8 comments:

  1. Rummipudelid võib ju uute siltidega kaunistada või neile spetsriietuse tellida :)
    Ja plekk purgis coca näeks minu arust ka vägagi ok laual :)
    Meil on klassikalised sõrmused kuid kujult ja värvitoonilt erinevad üksteisest. Peamine, et sobiks sõrmega ilusti kokku ja endale meeldiks.
    Meie parimaks otuseks oli floristi palkamine, kes peale laulatus kõik kingitud lilled peopaika viis ja nendest saali kaunistas.
    Endal oli plaanis õhupallidega saal kaunistada aga ei jõudnud, endale ma dekoreerimis ülessanet ei jätaks. Äkki peopaiga rahvas saaks seda teha, et tood varem kaunistused kohale ja nemad ise kaunistavad?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tänud nõuannete eest. Kas sa oleksid nõus jagama, kes teie florist oli? :)

      Delete
  2. Aga miks mitte hoopis baar teha, kust kokteile saab. Ma ühtin sinu arvamusega, et Coca Cola pudelid laual ei ole väga ilus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kokteililaua idee kohta ma kusjuures lugesin ka, aga kardan, et tegelikult võib see siiberdamine külastajatele jube tüütu olla ja "veinikeldri ülemat" ei tahaks ka üleliia jooksutada

      Delete
  3. Meil olid pulmad Pärnus 2008-ndal aastal. Florist oli lillepoest, mis asub siiani kui ei eks Pärnus Papiniidu silla juures vasakul pool asuvas ärikeskuse esimesel korrusel. Nüüd hinnad muidugi kasvanud maksime kõik kokku (pruudikimp,peigmehe kaunistus, floristi töö+sõit ja autokaunistus (7 suurt roosiõit)) natuke üle 2000kr.
    Ps! Kui tegu süldilaua tüüpi peoga siis Kokteililaua idee arvan, et kukkuks läbi. Lõpuks rahvas ikka veab pudelid lauale, et mitte edasi-tagasi joosta.

    ReplyDelete
  4. Nende vanemate laste puhul on pigem see oluline, et kas neil oleks seal üldse midagi teha, kui lapsi tegelikult üldse kutsutud ei ole. Iseasi kui hästi kõigi läbisaamine on omavahel, et nad saaksid omaette trallitada. Suure tõenäosusega nad lihtsalt istuvad, näod mossis ja ootaksid torti :D Vähemalt viimasest pulmast kus käisin, jäi mulle see mulje mõne nooruki puhul.

    ReplyDelete
  5. Hei,
    lugesin Su blogi lugema täitsa juhuslikult ning annaks Sulle baaripoole pealt natukene nõu. Ma olen õppinud ja tegelenud baarindusega ning üks väga tore idee on võtta endale keegi tegelema nende asjadega! Ma käin hea meelega oma ideed Sulle välja! Kirjuta mulle: r.kulijev@gmail.com

    ReplyDelete
  6. Soovitan kohe torditegija juurde aja ära broneerida, sest praegu broneerivad juba paljud, kes suvel abielluda soovivad. Edu pulmade ettevalmistamisel!

    ReplyDelete