Thursday, February 26, 2015

Vaikuse aeg on mööda saamas

Paar nädalat olen olnud olukorras, kus ei osanud enam midagi planeerida ja see ajas kergelt öeldes hulluks. Miljon asja vajas (ja vajab endiselt) veel tegemist, aga ma ei osanud lihtsalt kusagilt jätkata. Nüüd hakkab justkui iseenesest jälle edenema.

Vahepeal lubasin toolikatete rentija avaldada. Esialgu jäi mulle silma X-rent, kust oleks stretch toolikatteid saanud tellida vaid 1.60€/tk. Samuti oli neil olemas hõbedane lauaseelik, mis oleks pruutpaari lauale sobinud. Vestlus lehe esindajaga sujus esialgu hästi. Tundus, et saan need oma kuupäevaks ära broneeritud ning saatsin neile toolide mõõdud. Peale seda ei tulnud aga enam ühtegi vastust. Kirjutasin veel paari kuu  jooksul mitu kirja, et nad kinnitaks kasvõi seda, et toolide mõõdud ei sobi. Vastust aga enam ei tulnudki.
Õnneks toolikateteta me siiski ei jää. Broneerisin need hoopis Flow pulma- ja peoagentuurist hinnaga 1.80€/tk. Broneeringu kinnitamiseks tuli tasuda ettemaksuks pool kogusummast. Katted on universaalsed ja pildil igatahes väga ilusad. Birgitt Kiviberg, kellega toolikatete teemal suhtlesin, pakub ka fotograafiteenust. Tasub uurida, kuna minu arvates on pildid imelised.

Talve alguses suutsin oma tõsise ja mehise Härra meelitada Kadrioru Savituppa pulmaoksjoni tarbeks savist kruuse voolima. Kruusid voolisime ilma šabloonideta, et tulemus oleks võimalikult isikupärane ja omanäoline. Kokkuvõtteks tuligi Härra kruus väga mehine ja massiivne ning minul ümaram ja naiselikum. Põhjale kraapisime oma nime ja pulmakuupäeva. Kokku käisime seal kahel korral ning ühe korra hind oli 14€/in. See oli igatahes meie arust väga mõnus ajaveetmine. Savitoa juhendaja Triin oli samuti ülimalt abivalmis ja väga soe inimene.

Praeguseks on broneeritud ka torditegija. Härra on mul nimelt selline kindla peale mineja, et kui ta korra midagi head on saanud, siis enam uut proovida ei taha. Nii pidime tordigi valima sama, mis oli tema õe pulmas. Ega mul midagi tegelikult vastu ei ole, kuna kook maitses tõesti hästi. Tellitud sai see siis Frens cateringist. Tordi sisuks on meil Red Velvet Cake ja kokku tuleb seda 12 kilo. Teadjamad olid rääkinud, et tuleks inimese kohta arvestada umbes 150 grammi. Meie lisasime sinna veel igaks juhuks paar kilo otsa. Koogi enda hinnaks tuleb 222 eurot ning eduka ja ohutu kohaletoimetamise tagamiseks võtsime neilt ka transpordi, mille kilomeetri hinnaks on 38 eurosenti (kokku 62,32€).

Ahjaa.. Härra võttis samuti vahepeal initsiatiivi üles ning ostis aasta lõpus enne aktsiisitõusu ära 35 liitrit viina. Khortytsa Ice pudel muutub jäätununa siniseks, seega soovitaks seda ka nendele, kellel pulmavärviks sinine. Annab meie pulmalaualegi veidi värvi juurde ☺ (Pluss sai ära testitud, et isegi minul ei tekkinud sellest järgmisel päeval peavalu). Ämm-äi arvasid, et me läksime kogusega liiale, aga jällegi on teadlikumad rääkinud, et tuleb iga meessoost külalise kohta liiter varuda. Enda elu lihtsustamiseks jätsime rummi siiski nimekirjast välja.

Edusamme on veelgi, kuid nendest räägin juba järgmistes postitustes.

No comments:

Post a Comment